Witamina C z bioflawonoidami – najskuteczniejsza broń w walce z wolnymi rodnikami

witamina C bioflawonoidyWitamina C to niezbędny składnik diety, który musi być dostarczony z zewnątrz – człowiek nie ma możliwości syntetyzowania jej w organizmie. O jej ogromnej roli świadczy fakt, że realne zapotrzebowanie na witaminę C jest znacznie wyższe od oficjalnie zalecanych kilkudziesięciu mg. W świetle wielu badań klinicznych, większość z nas wykazuje zwiększone zapotrzebowanie na kwas askorbinowy, co wynika z narażenia na stres, toksyny środowiskowe czy źle zbilansowaną dietę.

Inne czynniki zwiększające zapotrzebowanie na witaminę C to ciąża, uprawianie sportu, palenie papierosów czy choroby przewlekłe (nadciśnienie, miażdżyca, cukrzyca). Dziś najlepiej jest dostarczać kilkuset do 1000 mg witaminy C. I rzeczywiście – nie brakuje suplementów z witaminą C 1000 mg. Jednak czym innym jest deklarowana przez producenta dawka witaminy C, a czym innym – dawka realnie przyswajana przez organizm. Który suplement wyróżni się zadowalającą biodostępnością, a zatem skutecznością działania?

Naturalna witamina C okazuje się być bezkonkurencyjna

[WITAMINA C LEWA]Naturalna witamina C to taka, którą dostarczamy z dietą – wtedy jej źródłem są warzywa i owoce. Okazuje się jednak, że naturalną witaminę C możemy dostarczyć także suplementacją odpowiednimi preparatami. Mowa o suplementach zawierających ekstrakty z aceroli czy dzikiej róży. Owoce te uznane są za najbogatsze źródła witaminy C, zatem suplementy, których skład bazuje na ekstraktach owocowych, dostarczają dużych dawek witaminy C. Co więcej – kwas askorbinowy w nich zawarty jest doskonale przyswajalny przez organizm. Dzieje się tak za sprawą naturalnego, a nie syntetycznego pochodzenia witaminy C, a także obecności innych aktywnych związków – zwłaszcza bioflawonoidów.

Bioflawonoidy to – podobnie jak witamina C – jedne z najsilniej działających antyutleniaczy, które uzupełniają działanie witaminy C i znacząco zwiększają jej biodostępność. Jeśli zatem sięgniesz po kapsułki z naturalną witaminą C, dostarczysz maksymalnych jej dawek o wysokiej skuteczności działania.

Bioflawonoidy i witamina C na straży zdrowia

Witamina C w połączeniu z bioflawonoidami zapewnia ogromny potencjał antyoksydacyjny – a skuteczna neutralizacja wolnych rodników to najlepsza profilaktyka wielu chorób oraz sposób na zachowanie młodości.

Najważniejsze korzyści z suplementowania naturalnej witaminy C wraz z bioflawonoidami to:

– redukcja poziomu cholesterolu we krwi i profilaktyka miażdżycy oraz jej powikłań: zawału, nadciśnienia czy udaru
– normalizacja poziomu glukozy we krwi i zapobieganie rozwojowi cukrzycy
– wspomaganie odporności i działanie przeciwzapalne
– łagodzenie objawów alergii
– wspomaganie regeneracji skóry oraz łagodzenie objawów dermatoz
– pobudzenie syntezy kolagenu, wzmocnienie struktury kości i stawów, korzystny wpływ na skórę
– zapobieganie rozwojowi anemii na drodze zwiększenia wchłaniania żelaza

Czysta witamina C powstała w laboratorium na drodze chemicznej syntezy nie wpłynie tak korzystnie na zdrowie, jak naturalna witamina C z bioflawonoidami. Jeśli chcesz przez długie lata cieszyć się dobrym zdrowiem i młodym wyglądem – regularnie suplementuj naturalną witaminę C z aceroli i dzikiej róży. To Twój największy sprzymierzeniec – postaw więc na witaminę C marki Cheers.

Dietetyk i certyfikowany ekspert żywienia i ketozy. Zwolenniczka zdrowego stylu życia i zdrowej diety, propagatorka trendu clean label, praktyk diety ketogenicznej i postu przerywanego. W pracy i życiu prywatnym stawia na brak kompromisów – sięga wyłącznie po produkty i suplementy diety najwyższej jakości.

Napisz komentarz

Twój koszyk
0